Werkwijze

Eerste consult
Bij een eerste consult begin ik met een intakegesprek en het verkennen en in kaart brengen van je voeten. Als er voldoende tijd is maak ik tevens een spanningspatroon; dit is het in kaart brengen van mogelijke spierspanning. Tijdens deze eerste sessie kunnen al reacties optreden.

Vervolgbehandelingen
Op basis van het onderzoek stel ik in een vervolgbehandeling samen met de klient een behandelplan vast. Een behandelplan kan afhankelijk van je reacties zonodig en te allen tijde bijgsteld worden. Meerdere vormen van Reflexologie kunnen deel uitmaken van een behandeling en geven extra mogelijkheden.

Tijd en aandacht
Vergrijzing en een groeiende druk op onze gezondheidszorg nopen soms tot verregaande maatregelen om het betaalbaar te houden. Zelfzorg-websites en consulten per e-mail blijken in sommige situaties uitkomst te bieden en positief te werken. A-health is een nieuwe trend van zorgverlening.

Professionaliteit staat bij mij voorop, maar daarnaast vind ik het belangrijk om voldoende tijd te nemen voor de klient. Een vervolgbehandeling begin ik altijd met aandacht voor eventuele reacties op een vorige behandeling. Een behandeling duurt daarna ongeveer een uur. De klient krijgt na de behandeling rustig de tijd om even "bij te komen". Dit betekent dat de duur van een vervolgbehandeling ongeveer op 1 1/2 uur uitkomt .

Juist omdat veel klachten en kwalen ontstaan door stress, door onvoldoende aandacht voor eigen gezondheid en welzijn, kan het nuttig zijn om te kiezen voor een therapie waarin het woord "haast" niet van toepassing is. Mijn werkwijze is hier op afgesteld.

Jenny Schipper

Jenny Schipper-Boes
Prins Hendrikkade 101
7941 MD Meppel
Tel: 06-57595320
info@spirarevoetreflex.nl
KVK 01133572

Afgestudeerd aan de Academie
voor Natuurlijke Geneeswijzen
Noord Nederland.

Aangesloten bij de
beroepsvereniging VNRT
Website: VNRT

Ingeschreven als
Registertherapeut BNG
HBO-register Beroepsbeoefenaren
Natuurlijke Gezondheidszorg
Website: RBCZ

Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG)
Het centrum voor klachten-
en geschillenafhandeling
in de complementaire zorg.
Website: SCAG